Menu

vam pomaga sprejemati zdrave odločitve.

KAJ JE FOLNA KISLINA IN KAJ FOLAT – RAZLIKE, PODOBNOSTI, PRIPOROČILA
$images->image_intro_alt

Medtem, ko so folati naravno prisotni v hrani, je folna kislina oksidirana sintetično pridobljena spojina, ki se uporablja za namene obogatitve posameznih živil oziroma v proizvodnji prehranskih vitaminskih dodatkov. 1 µg prehranskega folata = 0,5 µg sintetične folne kisline. Folna kislina je najstabilnejša oblika vitamina B9 in se skoraj povsem absorbira (> 90 %), medtem, ko je stopnja absorbcije folatov iz prehrane odvisna od različnih okoljskih faktorjev (temperature, svetlobe, shranjevanja, predelave, itd.).

Registrirajte se, če želite prebrati več

Nimate dovoljenja za za ogled ali oddajo komentarjev.

Blog ureja Nina Bizjak Bajec, dipl. dietetik

Preizkusite brezplačno aplikacijo!

Kategorije

Socialni mediji

Prijava